Vakantie

Ik heb een heerlijke vakantie gehad. We gaan al jaren naar dezelfde plek. Ja, dat klinkt heel saai! Deze plek heeft alleen alles wat ik zou willen voor mijn vakantie. Zon, water, mooie natuur en goed gezelschap.

Ik voel me fitter dan de laatste 4 jaar en had me dan ook voorgenomen om meer te gaan wandelen. Mijn man en ik hadden dit samen afgesproken en de kinderen zijn ondertussen oud genoeg om bij de camping te blijven, mochten ze niet mee willen. Dus geen enkel excuus om niet heerlijk te wandelen. We hebben al jaren een boekje met verschillende wandelroutes in de omgeving dus die hebben we erbij gepakt en meteen op de tweede dag kozen we voor wandeling 1. Oeps, de route, dat is voor ons nog altijd een dingetje, we komen niet altijd op de juiste plek aan. Ook dit keer niet na een paar keer heen en weer en zoeken en een hele nare off-road weg met stenen en kuilen, hebben we de auto geparkeerd en zijn we gaan wandelen. De route leidde ons recht omhoog over een geitenpaadje door de bossen. Leuke uitdaging bij ruim 25 graden.

Dat was onze eerste wandeling en wat leuk was dat de kinderen mee wilden wandelen. Nergens druk gelegd, gewoon meegegaan. Een aanrader bij tieners, geen dwang, maar eigen regie geven.

Om de dag hebben we die eerste week gewandeld, tot ik uitslag op mijn voeten kreeg en ze enorm gingen opzwellen. Wat een drama, wat baalde ik. Ik kon mijn schoenen niet meer aan. De jeuk was vreselijk in de nacht. Mijn hele huisapotheek opengetrokken, maar ik had geen idee wat de oorzaak was van mijn klachten. Ik had geen wondermiddel en geen helder moment om het op te laten lossen. Het werd alleen maar erger, meer uitslag meer jeuk meer zwelling.

Tot ik niet meer kon, ik heb een arts bezocht en zalf en medicijnen gekregen. Ja, het werd iets minder, maar in mijn beleving niet snel genoeg. De zwelling werd minder als ik een dagje hoog op een berg was. Check, warmte werkt niet bevorderend. De jeuk werd minder als ik een dag niet had gezwommen. Check, water uit het meer werkt niet bevorderend. Zo heb ik mijzelf steeds iets meer aan banden gelegd. Tot het weer wat beter ging, toen was het zo kokend heet, net als overal in Europa, dat ik het weer waagde om te gaan zwemmen. Eén van de laatste dagen nog een poging gedaan tot een wandeling, met de stoeltjeslift omhoog en daar wat gelopen en genoten van het mooie uitzicht.

Nu terug thuis naar de huisarts en weer zalfjes gekregen, het moet met een week beter zijn. Een week!

Ja, die voeten hebben mijn vakantie best bepaald, maar niet mijn vakantiepret bedorven. Wat ik wel heb ontdekt dat je je leuke plannen moet bijstellen, en dat als het even niet gaat, er altijd wel iets anders is wat wel gaat. Genieten zit niet in dingen doen, maar in zijn. Genieten van vakantie, niets hoeven, spelletjes spelen met mijn gezin.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *